16 Mart 2012 Cuma

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - BALIK ETLİ, SARIMSAKLI KIRMIZI SOĞAN ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER : 300 gr. lık beyaz etli balık filetosu, 1 kg. kırmızı soğan, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 tane defne yaprağı, 4 dal roka, 4 dal tere, 3 dal kuzu kulağı otu, 3 tane kıvırcık salata yaprağı, 1 küçük siyah turp, 1 küçük kırmızı turp, yarım çay kaşığı taze çekilmiş beyaz biber, 1 tatlı kaşığı un, 6 su bardağı içme suyu, 2 tane yıldız anason, 5 diş sarımsak, 1 tane limon  ÜZERİ İÇİN; 6 dilim mısır ekmeği, 6 dilim kaşar peyniri, yarım çay kaşığı kırmızı toz biber   HAZIRLANIŞI :  Balık fletosu, sudan geçirilir ve tencereye koyulur. Üzerini örtecek kadar, içme suyu ilave edilir. Defne yaprakları, beyaz biber, anasonlar, sarımsaklar, 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ile birlikte, yumuşayıncaya kadar pişirilerek, ateşten alınır. Kırmızı soğanların kabukları soyulur. Yıkanır, kurulanır ve piyazlık doğranır. Tencerede, tereyağı ve zeytinyağı ısıtılır. Doğranmış kırmızı soğanlar ile kabukları soyulup yıkandıktan sonra rendelenmiş kırmızı ve siyah turplar ilave edilerek, soğanlar pembeleşip, kahverengi bir renk alıncaya kadar karıştırılarak, kavrulur. Un serpiştirilerek, 2-3 dakika daha kavrulur. Kavrulunca, balık fletosunu pişirdiğimiz su süzülerek, bu balık suyu 6 su bardağı suya tamamlanarak ilave edilir. Yaklaşık 30 dakika pişirilir ve ateşten alınır. Pişirilen fleto balık, lokmalık parçalar halinde doğranarak, çorbaya ilave edilir. Çorba, büyük çorba kasesine boşaltılır. Üzeri; yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranmış, roka, tere, kuzu kulağı ve kıvırcık yaprakları ile süslenir. Mısır ekmekleri, önceden 200 C derecede ısıtılmış fırına, üzerlerine kaşar peyniri koyulup, kırmızı toz biber serpiştirildikten sonra koyularak, peynirler kızarıncaya kadar fırında tutulur ve çıkartılarak, sıcak çorbanın yanında, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder