28 Mart 2012 Çarşamba

KREMALI KEREVİZ ÇORBASI - Unlu, Kremalı, Sebzeli, Ezme Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 tane sapları ile birlikte kereviz, 1 tane rendelenmiş havuç, 3 sap pırasa, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1,5 çorba kaşığı un, 6 su bardağı su, 1 tane defne yaprağı, 1 tane limonun suyu, yarım çay kaşığı karabiber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  Kereviz sapları, 2 çorba kaşığı krema   HAZIRLANIŞI :  Kerevizin yeşil sapları, ince şeritler halinde kesilir ve buzlu suda bekletilir. Kerevizlerin kabukları soyulur, yıkanıp kurulanır ve yarım limon sıkılmış kap içerisindeki suya, küçük parçalar halinde doğranır. Pırasalar ayıklanır, yıkanıp kurulanır ve ince ince doğranır. Tencerede, yağlar ısıtılır. Rendelenmiş havuçlar, pırasalar ve kerevizler koyularak, orta hararetli ateşte 5 dakika kadar kavrulur. Un ilave edilir. Su, yavaş yavaş boşaltılarak, sürekli karıştırmak suğreti ile karışıma yedirilir. Defne yaprağı yıkanıp kurulanarak, ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Ateş kısılır. Kısık ateşte, yaklaşık 20 dakika kadar, ara sıra karıştırılarak pişirilir. Pişince, defne yaprağı çıkartılır. Tencere ateşten alınır. Çorba, el blenderinden geçirilerek, püre haline getirilir. Karabiber koyulur. Tuz ilave edilerek, tuzu ayarlanır. Çorba 2-3 dakika daha kısık ateşte tutulup, ateşten alınır. Büyük çorba kasesine boşaltılarak, üzerine krema ilave edilir. Üzeri, ince şeritler halinde kesilip, buzlu suda bekletilmiş olan, kereviz sapları ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder