30 Mart 2012 Cuma

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - EVDE HAZIRLANAN KAHVALTILIK SOS İLE YAPILAN, HİNDİ SULU ÇORBA - - Salçalı, Kuruyemişli, Baharatlı, Hindi Sulu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak veya ılık çorba -

 MALZEMELER :  EV YAPIMI,  KAHVALTILIK SOSUN MALZEMELERİ ;  1 çorba kaşığı ev yapımı domates salçası, 1 çorba kaşığı ev yapımı acı veya tatlı biber salçası, 2 çay kaşığı her renkten taze çekilmiş karabiber, 2 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, ev yapımı salçaların tuz oranına göre, gerekiyorsa bir miktar tuz, ufalanmış 2 - 3 dilim bayat ekmek içi, 4 diş dövülmüş sarımsak, istenilen miktarlarda iri dövülmüş ceviz, iri dövülmüş fındık, iri dövülmüş badem, iri dövülmüş yer fıstığı   DİĞER MALZEMELER ;  2 çorba kaşığı un, 1,5 çorba kaşığı ev yapımı kahvaltılık sos, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tereyağı, 5 su bardağı su, 1 su bardağı  hindi suyu  ÜZERİ İÇİN ; Bir kaç tane maydanoz yaprağı, birkaç tane bütün badem   HAZIRLANIŞI :  EV YAPIMI, KAHVALTILIK SOSUN HAZIRLANIŞI ;  Tüm malzemeler geniş ve çukur bir kap içine koyulur. İyice karıştırılır. ÇORBANIN HAZIRLANIŞI ; Tencerede zeytinyağı ve tereyağı ısıtılır. Un ilave edilir ve  pembeleşinceye kadar, sürekli karıştırılarak kavrulur. Hazırlanan '' kahvaltılık sos '' dan 1,5 çorba kaşığı ilave edilir ve 1-2 dakika karıştırılarak, kavurmaya devam edilir. Üzerine, hindi suyu boşaltılır. Tel çırpıcı ile karıştırılarak, pişirilir. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Servislik büyük çorba kasesine boşaltılır. Üzeri; iyice yıkanmış maydanoz yaprakları ve birkaç bütün badem ile süslenir. Üzerine kahvaltılık sos sürülüp, zeytin, peynir ve maydanoz yaprağı ile süslenmiş, ekmek dilimleri eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır. Afiyet olsun.    * İstenirse; çorbanın üzeri, kaşar peyniri rendesi veya beyaz peynir rendesi ile de süslenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder