28 Mart 2012 Çarşamba

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KARIŞIK BALIK ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 tane kuru soğan, 2 tane defne yaprağı, 2 diş sarımsak, 4 tane domates, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 çorba kaşığı beyaz şarap ( isteğe bağlı olarak kullanılacaktır ), 6 su bardağı içme suyu veya balık suyu, 1 tane limon, 100 gr. kalkan balığı, 100 gr. kalamar, 50 gr. kılıç balığı, 100 gr. fener balığı, 50 gr. kum midyesi, 60 gr. kalamar, 40 gr. karides, yarım demet dereotu, 1 çay kaşığı taze çekilmiş her renkten karabiber, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Soğanın ve sarımsağın kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Tencerede, zeytinyağı ısıtılır. Hazırlanan soğan ve sarımsaklar ilave edilerek, pembeleşinceye kadar kavrulur.Yıkandıktan sonra kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küp doğranmış domatesler ilave edilir. Defne yaprakları ilave edilir. 5 dakika kadar karıştırılarak, orta hararetli ateşte kavrulur. Küçük parçalar halinde doğranmış, balıklar ile diğer deniz ürünleri ilave edilir. Balık suyu veya içme suyu boşaltılır. Balıklar pişinceye kadar kaynatılır. Karabiber ilave edilir, tuz ilave edilerek, tuzu ayarlanır. Bir taşım kaynatılarak, ateşten alınır. Dereotu iyice yıkanır ve ince ince kıyılarak, çorbaya ilave edilir. Çorba, büyük servis kasesine boşaltılır ve taze sıkılmış limon suyu eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder