30 Mart 2012 Cuma

YOĞURT ÇORBASI - Konya Mutfağı - - Et Sulu, Kuru Bakliyatlı, Tahıllı, Yoğurtlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER : 6 su bardağı et suyu, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı pirinç, 1 çay bardağı mercimek ( kırmızı veya yeşil mercimek ), 1 çorba kaşığı tereyağı, yarım demet taze nane veya 1 çorba kaşığı kuru nane, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Et suyu ile yoğurt iyice karıştırılır. Tencereye koyulur. Tel çırpıcı ile karıştırılarak, kaynatılır. Kaynayınca, iyice yıkanmış pirinçler ve mercimekler ilave edilir. Karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, 1-2 dakika daha karıştırılır. Bir taşım kaynatıldıktan sonra çorba, ateşten alınır. Tavaya, tereyağı koyulur. Orta hararetli ateşte kızdırılır. Kızınca, tuz serpilir ve ateşten alınır. Yıkandıktan sonra kurulanıp ince kıyılmış taze nane yaprakları veya kuru nane ilave edilir ve karıştırılır. Çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.      * * GÜZEL SÖZLER :  * Boş bir mide, dolu bir kafayı boşaltabilir.  ( Atasözü )   * Çok yeme, iştah gelmeyince yemek yeme.  ( Lokman Hekim )   * Açın karnında ekmek durmaz.  ( Atasözü )   * Açın karnı doyar ama gözü doymaz.  ( Atasözü )   * Yaşamın 3 altın kuralı şunlardır; Az ye, az söyle, az incit.  ( Nizami )   * Misafir, on kısmetle gelir. Birini yer, dokuzunu bırakır.  ( Atasözü )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder