13 Mart 2012 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - HİNDİSTAN CEVİZLİ, KÖZLENMİŞ , KIRMIZI PAPYA BİBER ÇORBASI - ( 8 kişilik ) - Sıcak veya Ilık çorba -

 MALZEMELER :  6 tane kırmızı papya biber ( salçalık kırmızı biber ), 1 su bardağı süt, 5 su bardağı sıcak içme suyu, 1 tane kuru kırmızı soğan, 3 diş sarımsak, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi sütü, 1 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi, 1 tane defne yaprağı, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı buğday veya mısır unu, yarım çay kaşığı karabiber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN; 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi rendesi, birkaç dal dereotu   HAZIRLANIŞI :  Kırmızı papya biberler yıkanır, ortadan ikiye bölünerek, çekirdekleri çıkartılır ve yağlı kağıt serilmiş, fırın tepsisine yanyana dizilir. Kırmızı kuru soğanın kabukları soyulur, enlemesine, ince daireler şeklinde doğranarak, fırın tepsisine dizilir. Sarımsakların kabukları soyularak, fırın tepsisindeki, soğanların yanına dizilir. 1 tane defne yaprağı da aralarına yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında, 200 C derecede 20 - 30  dakika kadar közlenir ve fırından çıkartılır. Ilındığında, kırmızı papya biberlerin  kabukları soyularak, doğranır. Tencereye, zeytinyağı koyularak ısıtılır. Un ilave edilir ve un kokusu çıkıncaya kadar sürekli karıştırılarak, kavrulur. Fırında közlenerek, doğranan kırmızı papya biberler, kırmızı soğan ve sarımsaklar ilave edilerek, 2-3 dakika un ile birlikte kavrulduktan sonra süt, Hindistan cevizi sütü, 1 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi ve içme suyu ilave edilerek, karıştırıldıktan sonra kaynamaya bırakılır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. İçinden, defne yaprağı çıkarılarak, el blenderinden geçirilip, püre haline getirilir. Tencere, tekrar orta hararetli ateşe koyularak bir taşım daha kaynatılır ve ateşten alınır. Tuz ilave edilerek, tuzu ayarlanır. Büyük çorba kasesine boşaltılan çorbanın üzeri; Hindistan cevizi rendesi ve yıkanmış dereotu yaprakları ile süslenerek, sıcak veya ılık servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder