29 Mart 2012 Perşembe

KÖFTELİ SEBZE ÇORBASI - Yağsız ve az tuzlu pişirildiğinde, diyet çorbası da olabilecek çorba - ( 2 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER : 100 gr. arpacık soğanı, 2 tane büyük boy patates, 2 sap pırasa, 2 tane havuç, 100 gr. taze fasulye, 150 gr. koyun dana karışık kıyma, 2 su bardağı kemik suyu, yeterli miktarda tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz veya pul biber, yarım demet maydanoz   HAZIRLANIŞI :  Sebzeler, cinslerine göre ayıklanır, iyice yıkanır, kurulanır ve küçük parçalar halinde doğranır. Tencereye, kemik suyu koyulur. İçine doğranan sebzeler ilave edilerek, 20 dakika kadar, orta hararetli ateşte kaynatılır. Kıymaya, yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış maydanoz, kırmızı biber ve çok az tuz ilave edilerek, iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Köfteler, kaynayan sebzelerin içine ilave edilir ve 5 dakika daha kaynatılarak, ateşten alınır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.    * Bu çorba, diyet çorbası olarak tüketilmeyecekse, içine; 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edilir. Limon sıkılıp, kuru nane de serpilebilir. Tuz oranı da damak zevkine göre ayarlanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder