28 Mart 2012 Çarşamba

PORTAKAL SULU DOMATES ÇORBASI - Tavuk Sulu, Meyve Sulu, Kremalı, Peynirli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 3 diş sarımsak, 4 tane domates, 2 su bardağı domates püresi, 1 tatlı kaşığı domates salçası, yarım su bardağı krema, 1 tane defne yaprağı, 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 4 su bardağı tavuk suyu ( hindi suyu da olabilir ), 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım demet maydanoz veya dereotu, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi veya tel peyniri, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN;  2 portakalın kabuk rendesi, yarım çay kaşığı her renkten taze çekilmiş karabiber   HAZIRLANIŞI : Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanıp kurulanır ve birkaç parçaya bölünerek, blender kabına koyulur. Yıkanmış ve kurulanmış olarak maydanoz veya dereotu ile kabukları soyulmuş, yıkanıp kurulanmış sarımsaklar da blender kabına ilave edilir. Domatesler yıkanır, kurulanır, çekirdekleri çıkartılarak, küp küp doğranır ve blender kabına boşaltılır. Tüm bu malzemeler, blenderden geçirilerek, püre haline getirilir. Tencerede, zeytinyağı ısıtılır. Blenderden geçirilen malzemeler, tencereye boşaltılarak, orta hararetli ateşte, 5 dakika kadar kavrulur. Domates salçası ve domates püresi ilave edilerek, 5 dakika daha kavrulur. Tavuk suyu boşaltılır, defne yaprağı ilave edilir ve ateş kısılarak, kısık ateşte pişirilir. Pişince, çorba ateşten alınır, defne yaprağı çıkartılır ve çorba el blenderinden geçirilerek, püre haline getirilir. Krema, portakal suları ilave edilir. Tuz koyularak, tuzu ayarlanır. Tencere tekrar ateşe koyulur. Kaynatılmadan, sadece ısıtılır. Kaşar peyniri rendesi ilave edilir ve çorba, ateşten alınır. Büyük çorbalığa boşaltılır. Üzeri portakal kabuğu rendesi ile süslenir. Taze çekilmiş karabiber serpiştirilir ve fırınlanmış küp ekmek parçaları eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder