9 Aralık 2013 Pazartesi

BADEMLİ PATLICAN ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 tane patlıcan, 1 çorba kaşığı tereyağı, 8 su bardağı et suyu, 1 çay bardağı un, 1 çay bardağı badem içi, 1 tane limonun suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI :  Patlıcanlar yıkanıp kurulandıktan sonra kabukları tamamen soyulur. İri iri doğranarak, çorba  tenceresine  koyulur. Limon suyu ve tuz ilave edilir. Üzerlerini örtecek kadar, üzerlerine su  boşaltılır. Orta hararetli ateşte, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tavaya yağ ile un koyulur. Orta hararetli ateşte şimşir kaşık ile karıştırılarak, rengi hafifçe koyulaşıncaya kadar kavrulur. Çorbaya ilave edilip, karıştırılır. Et suyu da koyularak çorba, kaynamaya bırakılır. Patlıcanlar iyice pişip yumuşayınca, çorba tenceresi ateşten alınır ve çorba el blenderinden geçirilerek, püre haline getirilir. Tekrar ateşe koyulur. Bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır. Bademler, sıcak su ile ıslatılır ve kabukları soyulur. Tavada kavrulur ve pişen çorbaya ilave edilir. Hazırlanan çorba, servis kâsesine boşaltılır. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder