11 Aralık 2013 Çarşamba

HARMANLAR ÇORBASI - İZNİK - MÜSKÜLE KÖYÜ - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  * BİLGİ :  Harmanlar Çorbası, İznik - Müsküle Köyü ' ne ait bir çorbadır. İsmini, köydeki bir semtten alır.    MALZEMELER :  1 tane büyük boy kuru soğan, 2 su bardağı haşlanmış nohut, 8 su bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 4-5 sap taze soğan ve nane, yeterli miktarda tuz   HAMURU İÇİN ;  1,5 çay bardağı un, yeterli miktarda su ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Yoğurma kabına un elenir. Tuz ile karıştırılır. Yavaş yavaş su ilave edilerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturulur. Büyükçe açılır. Kibrit kutusu büyüklüğünde kesilir. Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Çorba tenceresine koyulur. Salça, kırmızı biber ve tuz ilave edilerek, orta hararetli ateşte kavrulur. Haşlanmış nohutlar ile çorbanın suyu ilave edilir, kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca, hamurlar ilave edilir. 5 dakika kısık ateşte pişirilir. 10 dakika dinlenmeye bırakılır. ÜZERİNE ; Ayıklanıp yıkanmış ve küçük küçük doğranmış taze soğanlar ile yıkanış ve küçük küçük kıyılmış taze nane yaprakları serpiştirilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder