10 Aralık 2013 Salı

PATE ÇORBASI - MARMARA BÖLGESİ MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Pate Çorbası -
   MALZEMELER :  250 gr. dana kıyması, yarım su bardağı pirinç, 5 su bardağı su, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı tuz  SOSU İÇİN ;  1 çorba kaşığı tereyağı, 1,5 çorba kaşığı kuru nane  HAZIRLANIŞI :  Cam yoğurma kabına, dana kıyması, karabiber ve tuz koyularak, yoğrulur. Çorba tenceresine su koyularak, orta hararetli ateşte kaynatılır. Kaynayınca, yıkanmış ve suyu süzdürülmüş pirinçler ilave edilir. Yoğrulan kıymadan, misket büyüklüğünde parçalar kopartılarak, yuvarlanır ve kaynayan, pirinçli çorba suyuna ilave edilir. Yaklaşık 20 -30 dakika pişirilir. Köfteler pişince, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Porselen veya cam servis kabına boşaltılır.  SOSU İÇİN ;  Sos tavasına tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte eritilir. Kuru nane ilave edilerek, karıştırılır. Tereyağı köpürünce, ateşten alınır ve hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.                                            
- Pate Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder