10 Aralık 2013 Salı

SEVGİ ' NİN ÇORBA YANI EKMEKCİKLERİ - AREPA - ( 10 kişilik )

   *   MALZEMELER :  2 su bardağı mısır unu, 1 su bardağı süt, 250 gr. tuzsuz kaşar loru ( yarım su bardağı ), 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, yeterli miktarda soğuk su ( yaklaşık 1 su bardağı )   HAZIRLANIŞI :  Cam yoğurma kabına, mısır unu elenir. Kabartma tozu ve tuz ilave edilip, karıştırılır. Ortası havuz şeklinde açılır. Bu havuzun içine; süt ve tuzsuz kaşar loru ilave edilerek, karıştırılır. Yanlardaki mısır unları yavaş yavaş içeriye doğru çekilerek ve yavaş yavaş soğuk su ilave edilip yoğrularak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturulur. Hamur, 10 eşit parçaya ayrılır. El ile bastırılarak, yaklaşık 1-2 cm. kalınlığında, daire şekli verilir. Sac veya kalın tabanlı tava ateşte kızdırılır. Hafifçe yağlanır. Hamur, kızdırılıp yağlanan sac veya tavaya koyulur. Her iki tarafı da 5 dakika kadar, altın sarısı renginde kızartılıp alınarak, fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden 180 C derecede ısıtılan fırında, yaklaşık 20 dakika, kontrol edilerek, pişirilir. Pişerken, birkaç kere alt üst edilerek, çevrilir. Pişince fırından çıkarılır. Servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan çorbalar, bilhassa; Karadeniz Yöresi çorbaları, balık çorbaları ve Venezuella çorbaları eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.  * BİLGİ ; AREPA, Güney Amerika ülkesi olan Venezuella Mutfağı ' na aittir. Genellikle; kahvaltıda, ekmek yerine yenir. İçine; peynir, salam, avakado kreması gibi soslar koyarak da yenilir. Arepa, bizim tavada pişirdiğimiz, mısır ekmeğine benzemektedir. Ancak;  Venezuellalıların, '' arepa '' yapımında kullandığı unda, daha yoğun ve tatlımsı bir mısır tadı hissedilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder