11 Aralık 2013 Çarşamba

CEVİZ ÇORBASI - AYVALIK YÖRESİ - ( 8 kişilik ) - Sıcak çorba -

 MALZEMELER :  10 çorba kaşığı ince dövülmüş ceviz, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 10 çorba kaşığı toz şeker, 8 su bardağı su veya et suyu, 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı nişasta, yeterli miktarda pul biber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Tereyağı ile sıvı yağ, çorba tenceresine koyularak, eritilir. Çekilmiş ceviz içi ilave edilerek, kavrulur. Un serpiştirilir ve cevizlerle birlikte, bir süre kavrulur. Üzerine; su veya et suyu boşaltılıp, iyice karıştırılır. Tuz serpiştirilerek, kaynamaya bırakılır. Sıvı yağ ile salça, tavada kavrulur. Kırmızı pul biber ilave edilerek, karıştırılır. Pişen çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Çorba, bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Servis kabına boşaltılarak, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder