21 Aralık 2013 Cumartesi

MEYVELİ TARHANA ÇORBASI - ARTVİN MUTFAĞI -


- Meyveli Tarhana Çorbası -
    MALZEMELERİ ;  1 kg. süzme yoğurt, 4 tane olgun domates, 1 tane acı sivri biber, 3 çorba kaşığı biber salçası, 1 tane elma, 1 tane armut, 1 tane muz, 1 bağ maydanoz, 1 bağ taze nane, 1 tatlı kaşığı tuz, alabildiği kadar un   HAZIRLANIŞI :  Domates ile meyveler, yıkanır, soyulur ve rendelenir. Maydanoz ve nane, ayıklanıp, bol su ile yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Bütün malzeme, geniş bir yoğurma kabına koyulur. Yavaş yavaş elenmiş un ilave edilerek, iyice yoğrulur. Küçük parçalara ayrılır ve temiz bir örtü üzerine yerleştirilir. Güneşte bekletilir. Ertesi gün; kurumaya başlayan karışım, ovulur. Tekrar örtü üzerine yayılır. Ovma işlemi, 1 hafta boyunca tekrarlanır. Hazırlanan meyveli tarhana, tamamen kuruyunca, bez torbalara veya kavanoza koyularak, bekletilir.  PİŞİRİLİŞİ :  2 çorba kaşığı meyveli tarhana, 1 su bardağı soğuk su ile ıslatılır. 10 dakika sonra kaynayan 5 su bardağı suya, azar azar ilave edilip, bir müddet sürekli karıştırılarak, orta hararetli ateşte  pişirilir. Kıvam alınca, ateşten alınır ve sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.
                     
- Meyveli Tarhana -
- Meyveli Tarhana -

3 yorum:

  1. Bunu normal tarhana gibi pisirsek sonra un katip yogursak daha sonra çarşafa serip kurutsak olur mu cevap bekliyorum teşekkürler

    YanıtlaSil