7 Aralık 2013 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - BALIK ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, 500 gr. levrek balığı filetosu, 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1-2 tane yapraklı kereviz sapı, 1 tane defne yaprağı, 1 tane sarı biber, 1 tane salçalık  kırmızı  biber, 1 çorba kaşığı un, yarım çay bardağı bezelye tanesi, yarım çay bardağı haşlanmış mısır tanesi, yeterli miktarda su ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Levrek balığı filetosu birkaç parçaya bölünerek, tencereye koyulur. Sarımsak, kereviz sapı, defne yaprağı, birkaç parçaya bölünmüş kuru soğan, sarı biber ve salçalık kırmızı biber koyulur. Üzerine; üzerlerini örtecek kadar içme suyu ilave edilir ve orta hararetli ateşte, kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca ateş kısılır. 10-15 dakika pişirildikten sonra balığın haşlandığı su, ince tel süzgeç ile süzülerek, bekletilir. Balıklı ve sebzeli karışım, ayrı bir kapta bekletilir. Ayrı bir tencerede, zeytinyağı ısıtılır. Un ilave edilerek, orta hararetli ateşte, şimşir kaşık ile karıştırılarak, pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulunca, balığın haşlandığı su ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, haşlanmış bezelye taneleri ile mısır taneleri ilave edilir. 5 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Tuz ilave edilir. Haşlanmış sebzeli balık eti, bezelyenin haşlandığı  su, balıklı karışım ve çorba suyu karıştırılır. Çorba kıvam alınca ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Defne yaprağı çıkartılır. ÜZERİ ;  Yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış kereviz yaprakları ile süslenir. Hazırlanan çorba, porselen veya cam çorba kabına boşaltılır. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder