7 Aralık 2013 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA YANI EKMEKCİKLERİ - DEMİRHİNDİLİ EKMEKCİKLER - ( 6 kişilik )

   *   MALZEMELER :  2 tane ekmek hamuru, 1 çay bardağı demirhindi pekmezi, 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı iri parçalar halinde kıyılmış ceviz içi  ÜZERİ İÇİN ;  Hamurları bulamak için 1 çorba kaşığı zeytinyağı, ince dövülmüş ceviz içi veya susam veya çöreotu   HAZIRLANIŞI :  Ekmek hamuru, eritilmiş tereyağı, zeytinyağı, demirhindi pekmezi ve ceviz, yoğurma kabına koyularak, iyice yoğrulur. Üzeri, temiz ve nemli bir bez ile örtülerek, 1 saat kadar dinlendirilir. Dinlenen hamurdan, 6 eşit  parça hamur kopartılır ve avuç içinde yuvarlatılır. Tabak içine koyulan zeytinyağına batırılıp, çıkarılır. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine, çiçek şeklinde yerleştirilir. Üzerine; isteğe bağlı olarak, ince dövülmüş ceviz içi, susam veya çörekotu serpiştirilir. Önceden 180 C derecede ısıtılan fırına koyularak, altı pişip, üstü de kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince fırından çıkarılır. Servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder