22 Aralık 2013 Pazar

PİRİNÇ ÇORBASI - KARADENİZ BÖLGESİ - KARABÜK MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 su bardağı pirinç, 4 su bardağı su, 2 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı tereyağı,yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  Yeterli miktarda karabiber  HAZIRLANIŞI :  Pirinçler yıkanır ve suyu süzdürülür. Çorba tenceresine, yıkanan pirinçler ile su koyulur. Yeterli miktarda tuz serpilir. Orta hararetli ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pirinçler suyunu çekmeye başlayınca, süt ilave edilir ve karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılarak, 10-15 dakika pişirilir. Çorba pişince, ateşten alınır. Tereyağı kavrulur ve çorbanın üzerine dökülür.  ÜZERİNE ;  Karabiber serpilerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder