11 Aralık 2013 Çarşamba

SEVGİ ' NİN ÇORBA YANI HALKACIKLARI - KADA -

 MALZEMELER : Bir su bardağı yoğurt, aldığı kadar buğday unu, 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, yarım tatlı kaşığı tuz  ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı çırpılmış yoğurt  HAZIRLANIŞI :  Yoğurma kabına, bir miktar un elenir. Tuz ilave edilerek, karıştırılır. Ortası havuz şeklinde açılır. Bu havuzun içine yoğurt koyulur. Havuzun kenarındaki unlar, yavaş yavaş içeriye doğru çekilerek, gerekirse bir miktar daha un elenerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hazırlanan hamurdan, ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturulur. Bu bezeler, unlanmış tezgah üzerinde, oklava ile açılır. Açılan hamurun üzerine, eritilmiş tereyağı sürülür. Tercihe göre kavrulmuş un, öğütülmüş fındık veya ceviz koyularak, silindir şeklinde, sıkıca sarılır. Burulup, halka haline getirilir. İki ucu birleştirilerek, fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Üzerine; çırpılmış yoğurt sürülür. Önceden, 180 C derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince, fırından çıkarılır. Servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülür. Sıcak veya ılık servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder