7 Aralık 2013 Cumartesi

- ÇORBA YANI EKMEKLER - ORDU ' NUN FIRINLANMIŞ MISIR UNUNDAN, FIRINDA MISIR EKMEĞİ - KARADENİZ - ORDU - BOZTEPE BELDESİ MUTFAĞI - ( 4 kişilik )

   *   ORDU ' NUN FIRINDA MISIR EKMEĞİ  ;  Karadeniz - Ordu ' ya bağlı Boztepe beldesinde '' Fırın Unu '' denilen, fırınlanmış mısır unu ' ndan yapılan özel bir mısır ekmeğidir. Genellikle, Karadeniz Bölgesi ' nde pişirilen yöresel çorbalarla birlikte yendiğinde, lezzeti bir kat daha artan, değişik bir ekmek çeşididir.    MALZEMELER :  Yarım fincan zeytinyağı, 4-5 çorba kaşığı yoğurt veya süt, ılık su veya süt, yeterli miktarda tuz, isteğe bağlı olarak; kabartma tozu veya karbonat   HAZIRLANIŞI :  Malzemelere aldığı kadar su veya süt ilave edilerek, kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur, yağlanmış  tepsiye veya tavaya 2 cm. kalınlığında el ile bastırılarak, yayılır. Daha sonra bir bıçak ile diyagonal ( köşeden köşeye ) biçimde kesilir. Ortalarına parmak bastırılarak, '' göbek '' yapılır. Fırında veya ocak üzerinde pişirilir. Ocakta pişirilecek ise tepsinin altına teneke parçası yerleştirilir. Ekmek, hamsi tavası kapağı ile ters çevrilerek, altlı üstlü pişirilir. Ekmeğin içinin çiğ kalmaması için, altı üstü kıtır olacak şekilde pişirilir. Hazırlanan çorbalarla birlikte sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder