22 Aralık 2013 Pazar

HOPİ ÇORBASI - KARADENİZ - RİZE MUTFAĞI - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  3 kâse hopi ( kırılmış kuru fasulye ), 2 baş kuru soğan veya aynı miktarda pırasa yaprağı, 1 tane mandalina büyüklüğünde iç yağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, yeterli miktarda su (yaklaşık 8-9 su bardağı ), 3-4 diş sarımsak, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  1 çorba kaşığı kuru nane   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanların kabukları soyulur. Yıkanır ve ince ince doğranır. Pırasa yaprağı kullanılacaksa, pırasaların üst kabukları çıkarılır. Yıkanır ve ince ince kıyılır. Çorba tenceresine yağlar koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca içine, kıyılmış kuru soğanlar veya pırasa yaprakları ilave edilip, kavrulur. Kavrulunca, bol su ile yıkanıp suyu süzdürülmüş, kırılmış kuru fasulye hopileri ilave edilir ve karıştırılır. Su ve tuz koyulup, pişirilir. Pişince, ateşten alınır. Dövülmüş sarımsak ilave edilip, karıştırılır. ÜZERİNE :  Kuru nane serpiştirilir. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.       *  BİLGİ ;  Hopi çorbası; kemik ile pişirilirse, daha lezzetli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder