9 Aralık 2013 Pazartesi

MISIR ÇORBASI - KARADENİZ BÖLGESİ - SAMSUN YÖRESİ - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 su bardağı mısır, 1 su bardağı kuru fasulye, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çay kaşığı tuz   ÜZERİ İÇİN; 1 çorba kaşığı kızdırılmış tereyağı   HAZIRLANIŞI :  Kuru fasulyeler, bir gece önceden yıkanır ve üzerini geçecek kadar su ilave edilerek, ıslatılır. Gazının çıkabilmesi için, üzeri örtülmez. Ertesi gün, mısır ile beraber tencereye koyularak, orta hararetli ateşte kaynatılır. İlk kaynama suyu dökülür. Yoğurt ile süt bir kâseye koyularak, çırpılır. 2. kaynama suyundan birkaç kaşık alınarak, çırpılan sütlü yoğurt karışımına eklenir ve karıştırılır. Pişmekte olan kuru fasulye ve mısır karışımının ateşi biraz kısılır ve hazırlanan sütlü yoğurt karışımı yavaş yavaş eklenirken, çorba hızlı hızlı karıştırılır. 25 dakika kadar pişirilir. Tuz ilave edilip, karıştırılır ve pişince ateşten alınır. ÜZERİNE; Sos tavasında tereyağı kızdırılır ve hazırlanan çorbanın üzerine dökülür. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder