10 Aralık 2013 Salı

KINA ÇORBASI - BATI TRAKYA MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane köy tavuğu göğsü, 1 çorba kaşığı pirinç, 2 çorba kaşığı nişasta, 6 su bardağı su, 1 tane limonun suyu, 1 çay kaşığı karabiber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN; 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber  HAZIRLANIŞI :  Tavuk göğsü yıkanır ve çorba tenceresine koyulur. Üzerine, 6 su bardağı su boşaltılır. Orta hararetli ateşte, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Piştikten sonra başka çorba tenceresine, suyu süzülür. Pişen göğüs eti, küçük küçük doğranır. Süzülmüş tavuk suyu kaynatılır. Kaynayınca, doğranmış göğüs etleri ve yıkanıp suyu süzdürülmüş pirinçler ilave edilir. Orta hararetli ateşte, yaklaşık 20 dakika kadar kaynatılır. Nişasta cam bir kap içinde, az su ile eritilir. Karıştırılarak, çorbaya yedirilir. Tuz koyularak, tuzu ayarlanır. Karabiber serpilir. Limon suyu ilave edilip, karıştırılır ve ateşten alınır. Sos tavasına tereyağı koyulur ve orta hararetli ateşte eritilir. Kırmızı biber eklenerek, karıştırılıp, ateşten alınır ve hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder