19 Aralık 2013 Perşembe

SEVGİ ' NİN ÇORBA YANI EKMEKLERİ - BULGUR EKMEĞİ - ( DİYARBAKIR MUTFAĞI ) - Sıcak veya Ilık -

 

- Lavaş ekmeği -
   *** BULGUR EKMEĞİ :  Diyarbakır Mutfağı ' ndan, '' BULGUR EKMEĞİ '' bulgur unundan yapılan, yuvarlak pide şeklinde ve boyutunda, üzeri de aynı görüntüde olan, bir ekmektir. Bulgur ekmeği; bulgur unu, soğan, salça, kavurma ve tuz kullanılarak yapılan bir ekmek çeşididir. Küçük parçalara kesilip, servis kabına dizilerek, hazırlanan çorbalar eşliğinde, sıcak veya ılık servis yapılabilir.  Afiyet olsun.         *  BİLGİ; Diyarbakır  Mutfağı ' nda;  Bulgur Ekmeği ' nden başka;  a) Laco Kat katı   b) Kıkırdaklı Ekmek  c) Patile   ç) Kahki  d) Lavaş  e) Dövmeç   f ) Taş Ekmeği ( Krep - Akıtma )  g ) Sucuklu Peynirli Ekmek   h ) Çeşitli tiplerde pide tarzı ekmek çeşitleri bulunmaktadır. Diyarbakır ' ın ekmekleri meşhurdur.                                                                              
- Lavaş ekmeği -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder