10 Aralık 2013 Salı

TAVUK ÇORBASI - YUNAN MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER : Yarım su bardağı pirinç, 7,5 su bardağı tavuk suyu, yeterli miktarda karabiber ve tuz  TERBİYESİ İÇİN;  4 tane yumurta, 2 tane limonun suyu  ÜZERİ İÇİN; 2 sap maydanoz   HAZIRLANIŞI :  Pirinçler iyice yıkanır. 30 dakika ılık suda bekletilir ve suyu süzülür. Tavuk suyu, çorba tenceresinde kaynatılır. Kaynayınca, pirinçler ilave edilir. Ağır ateşte, yaklaşık 15 dakika, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir ve çorba tenceresi, ateşten alınır. Geniş cam bir kâse içine, yumurtalar kırılır. Yumurta teli veya mikserle çırpılır. Yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak, limon suyu ilave edilir. Tenceredeki çorba suyundan da birkaç kaşık terbiyeye ilave edilerek, karıştırılır. Böylece ılındırılan terbiye, tenceredeki çorbaya ilave edilir ve karıştırılır. Tencere, orta hararetli ateşe koyulur ve çorba,  2-3 dakika pişirilir. Kaynamamasına dikkat edilir. Kaynatılırsa, terbiye kesilir. Tencere, ateşten alınır. Karabiber serpiştirilir. Hazırlanan çorba, servis kabına boşaltılır. ÜZERİNE; Yıkanıp kurulandıktan sonra inc ince kıyılmış maydanoz yaprakları serpiştirilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder