14 Aralık 2013 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KIŞLIK HAZIRLIKLARLA YAPILAN ÇORBA - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane küçük boy kuru soğan, 1-2 diş sarımsak, 1 çay bardağı ince bulgur, 1 ' er çorba kaşığı kışlık hazırlık olarak yapılan domates ve biber sosları, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı mısır unu, 1 tatlı kaşığı buğday unu, 1 tane defne yaprağı, 4 tane iri dövülmüş ceviz içi, 4 su bardağı içme suyu, 1 tutam kuru nane, 1 tutam kekik, 1 tutam kırmızı pul biber ve karabiber, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın ve sarımsakların kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Çorba tenceresine, zeytinyağı ile tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Defne yaprağı, çentilmiş kuru soğanlar ile sarımsaklar, karabiber, kırmızı pul biber, iri dövülmüş ceviz içleri ve bir miktar tuz koyulur. Şimşir kaşık ile karıştırılıp, kavrularak, soğanlar ve sarımsaklar hafifçe pembeleştirilir. Mısır ve buğday unları ilave edilerek, 1-2 dakikadaha kavrulur. Domates ve biber sosları ilave edilir. İçme suyu boşaltılır ve karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, bulgur ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Ateş kısılır. Çorba, kıvam alıncaya kadar, ağır ağır pişirilir. Pişince ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Birer tutam kekik ile kuru nane serpştirilip, karıştırılır. İçinden, defne yaprağı çıkartılır. Servis kâsesine boşaltılır. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.    * Hazırlanan çorbaya; kışlık hazırlık olarak yapılan taze süt mısır konservesinden de 1-2 çorba kaşığı ilave edilebilir.   *   BİLGİ ;  Kışlık hazırlık olarak yapılan, domates, biber ve taze süt mısır ev konservesi tariflerini, bloğumda bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder