9 Aralık 2013 Pazartesi

MİRİK KÖFTE ÇORBASI - SİVAS YÖRESİ - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 su bardağı yeşil mercimek, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 portakal büyüklüğünde köftelik bulgur harcı, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 4 su bardağı su, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, birkaç damla limon suyu, 1 çay kaşığı nar ekşisi, 1 çay kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI :  Bulgur harcından, fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Yeşil mercimekler, bol su ile yıkanıp, suyu süzdürülür. Tencereye koyulur. Üzerine, 4 su bardağı su ilave edilir ve orta hararetli ateşte, biraz yumuşayıncaya kadar  kaynatılır. Daha sonra salçalar, köfteler, limon suyu, kırmızı pul biber ve tuz ilave edilerek pişirilmeye devam edilir. Mercimekler ve bulgur köfteleri pişince, çorba ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Limon suyu, nar ekşisi, pul biber ilave edilir. ÜZERİ İÇİN ; Sos tavasında sıvı yağ kızdırılır. Nane ilave edilip karıştırılarak, ateşten alınır. Hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder