7 Aralık 2013 Cumartesi

PANCAR ( KARALAHANA ) ÇORBASI - KARADENİZ - ORDU USULÜ - ( 8 - 10 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 baş kuru soğan, 1 demet pancar ( karalahana ), 1,5 su bardağı barbunya fasulyesi, 1 su bardağı mısır unu, yarım çay bardağı pirinç, yarım çay bardağı bulgur, yarım çay bardağı haşlanmış mısır, 1 tane acı biber, 1-2 çorba kaşığı tereyağı veya iç yağı, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Pancar ( karalahana ) ayıklanır ve yıkanır. İnce ince doğranır. Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranır. Çorba tenceresinde tereyağı veya iç yağı eritilir. Doğranmış kuru soğanlar ilave edilir. Karıştırılarak, pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulunca, yeterli miktarda  çorba suyu ilave edilir ve kaynatılır. Pancarın yeşil rengini koruması için, kaynayan suya önce tuz koyulur. Daha sonra doğranmış pancar ile önceden haşlanmış barbunya fasulyesi ilave edilir. Kaynayınca, elenmiş mısır unu, el ile azar azar serpiştirilir. Unun topaklaşmaması için, tahta kaşık ile karıştırılarak, pişirilir. Ateşten alınmadan biraz önce acı biber ilave edilir. Tereyağı veya iç yağı bir tavada yakılır ve hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya  ilave edilir. Çorba ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder