15 Aralık 2013 Pazar

KABAK ÇORBASI - KARADENİZ YÖRESİ - ORDU MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  Yarım kg. kış kabağı ( çil kabak ), 250 gr. kuru fasulye, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, yeterli miktarda su ve tuz   ÜZERİ İÇİN :  3-4 dal maydanoz   HAZIRLANIŞI :  Kabağın kabukları soyulur. Küp şeklinde doğranır. Çorba tenceresine tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte eritilir. Salça ilave edilir. Doğranmış kabaklar ve haşlanmış kuru fasulyeler tencereye ilave edilir, tahta kaşık ile yavaşça karıştırılarak, kavrulur. Yeterli miktarda su koyularak, kaynatılır. Pişince, yeterli miktarda tuz koyulup  karıştırılır ve ateşten alınır.  ÜZERİ İÇİN ; Maydanoz dalları bol su ile yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır ve pişen çorbanın üzerine serpiştirilir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder