12 Aralık 2013 Perşembe

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA YANI EKMEKCİKLERİ - SEBZE EZMELİ, KIZARMIŞ DİKDÖRTGEN EKMEKCİKLER - ( 6 kişilik )

   *   MALZEMELER :  100 gr. brokoli veya karnabahar, 1 tane küçük boy patates, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı içme suyu, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1-2 tutam karabiber ve yeterli miktarda tuz, 6 dilim küçük dikdörtgen ekmek ÜZERİ İÇİN ; 1 çay kaşığı çöreotu ve susam  HAZIRLANIŞI :  Küçük dikdörtgen ekmekler altlı üstlü kızartılır. Brokoli veya karnabanar, küçük çiçekciklere ayrılarak, bol su ile iyice yıkanır ve kevgire koyularak, suyu süzdürülür. Süt ile içme suyu tencereye boşaltılır ve orta hararetli ateşte kaynatılır. Kaynayınca, brokoli veya karnabaharlar ile kabukları soyulup, yıkandıktan sonra küçük küpler halinde doğranmış patatesler ilave edilerek, tencerenin kapağı kapatılır. Yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanınca ateşten alınır. Soğuk sudan geçirilerek, blendere koyulur. Tereyağı, yoğurt, rendelenmiş kaşar peyniri, karabiber ile tuz ilave edilir. Blender çalıştırılarak, malzemeler püre haline getirilir. Hazırlanan püre, bıçak yardımı ile kızarmış dikdörtgen ekmeklerin üzerine, istenilen şekilde sürülür. ÜZERİNE ;  Çöreotu ve susam serpiştirilir. Servis kabına yerleştirilir. Hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülerek, servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder