10 Aralık 2013 Salı

ÇÜRÜTME ÇORBASI - KİLİS MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Çürütme Çorbası -
   MALZEMELER :  2 tane birkaç gün kurutulmuş Kilis pidesi veya kuru tırnak pidesi, 4 diş sarımsak, yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 tane yumurta, 1 çorba kaşığı biber salçası ( acı da olabilir ), 1 çorba kaşığı domates çorbası, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı limon tuzu, yeterince su ve tuz  HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, sıvı yağ ve salçalar koyulur. Tahta kaşık ile karıştırılarak, biraz kavrulur. Sarımsakların kabukları soyulur ve ince ince doğranır. Limon tuzu ve tuz ilave edilir. Yeterli miktarda su koyulur. Su kaynayınca, kurumuş pideler ufak ufak bölünerek, çorbaya ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kaseye yumurtalar kırılarak, çırpılır. Çorbanın suyundan ilave edilerek, tekrar çırpılır. Sıcaktan top top olmayacak şekilde, yavaş yavaş çorbaya ilave edilerek, karıştırılır. Kuru nane serpilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.                        
- Çürütme Çorbası -
- Çürütme Çorbası -
- Çürütme Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder