22 Aralık 2013 Pazar

KİREN ( KIZILCIK ) ÇORBASI - KARADENİZ - SİNOP MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Kiren ( kızılcık ) Çorbası -
  MALZEMELER :  1 su bardağı kurutulmuş kiren ( kızılcık ), 3 çorba kaşığı mısır unu, 6 su bardağı su,  3 diş sarımsak, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI :  Kızılcıklar iyice yıkanır. Çorba tenceresine koyulur. Üzerine su boşaltılır. Önce, orta hararetli sonra kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra süzgeçten geçirilerek, posası çıkartılır. İçine, yeterli miktarda su ilave edilir ve kaynayıncaya kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra mısır unu serpiştirilir. Tahta kaşık ile karıştırılarak, kıvam alıncaya kadar pişirilir. Kıvam alınca, ateşten alınır. Sarımsakların kabukları soyulur. Bir tutam tuz ile birlikte, tahta havanda iyice dövülür ve çorbaya ilave edilip, karıştırılır. Çorbanın tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.                                                                                          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder