11 Aralık 2013 Çarşamba

SORPA - TATAR ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 

- Sorpa - Tatar Çorbası -
   MALZEMELER :  200 gr. kuzu eti, yarım demet taze soğan, 1 kâse süzme yoğurt, 3 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı tereyağı veya zeytinyağı, 1 tane yumurtanın sarısı, yeterli miktarda taze nane ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Etler küçük küçük doğranır. Taze soğanlar ayıklanır. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır. Tereyağı veya zeytinyağında, orta hararetli ateşte, kavrulur. Üzerine su ilave edilerek, pişirilir. Çorba pişip, kıvam alınca, ateş kısılır. Un, yumurta, yoğurt ve tuz çırpılır. Çorbanın suyundan birkaç kaşık alınıp ilave edilerek, biraz daha çırpılır ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilirken, çorba sürekli olarak karıştırılır. Bir taşım daha kaynatılan çorba, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, servis kabına boşaltılır. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.                                                                                                                                
- Sorpa - Tatar çorba -
- Sorpa - Tatar çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder