7 Aralık 2013 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KEREVİZLİ VE HAVUÇLU DOMATES ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane küçük boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 tane küçük boy patates, 1 tane küçük boy havuç, 1 tane yaprakları ile birlikte kereviz kökü, 1 tane limon, 3 tane domates, 1 çorba kaşığı buğday unu, 4 su bardağı su, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı çam fıstığı, yeterli miktarda kırmızı toz biber, karabiber, 1 tane kesme şeker  ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın ve sarımsakların kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Patatesin kabukları soyulur, yıkanıp kurulanır ve küçük küpler halinde doğranıp, tuzlu su içinde bekletilir. Kerevizin kabukları soyulur. Yaprakları ile birlikte iyice yıkanır, küçük küpler halinde doğranarak, limonlu su içinde bekletilir. Havucun üzeri kazınır. yıkanır, küçük küpler halinde doğranarak, su içinde bekletilir. Domatesler yıkanıp kurulandıktan sonra enlemesine, ortadan ikiye bölünür. Çekirdekleri çıkartılıp, rendenin kalın tarafı ile rendelenir. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtıldıktan sonra kıyılmış kuru soğanlar, sarımsaklar, çam fıstıkları, karabiber, kırmızı toz biber, az miktarda tuz ve kesme şeker  ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Un serpiştirilip, 1-2 dakika hafifçe karıştırılır. Suyu süzdürülmüş havuçlar  ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra suyu süzdürülmüş kereviz kökleri  ilave edilir ve karıştırılır. Suyu süzdürülmüş patatesler ilave edilir. 1-2 dakika karıştırılarak, kavrulur. Domateslerin  rendesi ilave edilip, karıştırılır. 1-2 dakika sonra çorbanın ılık suyu koyulup, karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak, çorba kaynamaya bırakılır. Ara sıra kontrol edilerek, karıştırılır. Çorba hafifçe kıvam almaya başlayınca, ateş kısılır. Kerevizin yaprakları ince ince kıyılır ve çorbaya ilave edilip, karıştırılır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, porselen çorbalığa boşaltılıp, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder