10 Aralık 2013 Salı

YAPRAK AŞI ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 tane kuru soğan, 250 gr. asma yaprağı, 100 gr. kavurma eti, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 çay bardağı domates rendesi, 1 su bardağı pilavlık bulgur, 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 1 çorba kaşığı dövülmüş sarımsak, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 Türk kahvesi fincanı sirke, 7-8 su bardağı su, yeterli miktarda kırmızı pul biber, karabiber ve tuz  HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp, kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Asma yapraklarının sapları koparılıp çıkarıldıktan sonra bol su ile yıkanır. Kevgirde suyu süzdürüldükten sonra ot tahtasında ince ince kıyılır. Çorba tenceresine, kavurma eti ile zeytinyağı koyulup, orta hararetli ateşte, biraz karıştırılır. Kuru soğanlar, dövülmüş sarımsaklar, salçalar, domates rendesi ilave edilir. Tahta kaşık ile karıştırılarak, biraz pişirildikten sonra bulgur, haşlanmış yeşil mercimek, kıyılmış asma yaprakları, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ilave edilir ve karıştırılır. Çorbanın suyu koyulur ve kaynamaya bırakılır. Çorba malzemeleri pişip, çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Sirke ilave edilip karıştırılır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder