29 Haziran 2011 Çarşamba

ACILI MISIR ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Tahıllı, Kremalı, Et sulu, Sebzeli Çorba -

  MALZEMELER :  2 su bardağı haşlanmış mısır tanesi, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane pırasanın beyaz kısımları, 4 çorba kaşığı silme un, 5 su bardağı su veya et suyu, 2 tane salçalık  kırmızı acı biber, 2 tane küçük boy domates, 100 gr. krema, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 2 - 3 dal fesleğen, karabiber, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI :  Tereyağı, bir tencereye koyularak, eritilir. Halka şeklinde doğranan pırasa, kavrulur. Un ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Su koyulur ve kaynadıktan sonra mısırlar ilave edilerek, 15 dakika pişirilir. Salçalık  acı kırmızı  biberler ince ince kıyılır. Domatesler, yıkanır ve  kabukları soyularak, çekirdekleri temizlendikten sonra  küçük küçük doğranır. Salçalık kırmızı  acı biber ve domatesler tencereye ilave edilir. Biberler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine: krema, toz şeker, tuz ve karabiber eklenir. Bir taşım kaynatılan çorba, ateşten alınır. Kıyılmış fesleğen ilave edilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder