27 Haziran 2011 Pazartesi

TAVUK KONSOME ( 4 kişilik )

  MALZEMELER :  2 kg ' lık tavuk, 1 tane büyükçe kereviz, 1 tane havuç, 1 tane soğan, 1 diş sarımsak, maydanoz, fesleğen veya kekik, 3 tohum karabiber, tuz, 1 tane yumurtanın akı, 1 tane limon    HAZIRLANIŞI :  Temizlenmiş tavuk, bol su ile yıkanır ve limon ile oğuşturulur. Tencerenin içine; tavuk, biber, temizlenerek, dilimlenmiş kereviz ile taze kereviz yaprakları, kekik veya fesleğen, havuç, soğan, sarımsak koyulur. Üzerine, 1,5 litre su ilave edilerek, ateşe oturtulur. Kısık ateşte, 2,5 saat kadar haşlanır. Süre dolunca, tavuk suyunun 1 litre kadar olması gerekir. Tencere ateşten indirilir ve soğumaya bırakılır. Tavuk tencereden çıkartılıp, suyu da küçük delikli bir süzgeçten geçirilir. Süzgeçten geçirilen tavuk suyu, bir tencereye boşaltılır. İçine yumurtanın akı eklenerek, yeniden ateşe oturtulur. Orta hararetli ateşte, uzun bir çatalla veya yumurta çırpıcısı ile kaynamaya başlayıncaya kadar, çorba iyice çırpılır. 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra çorba, ateşten alınır. 10 dakika kadar bekledikten sonra çorba, içine beyaz tülbent yerleştirilmiş bir süzgeçten geçirilir. Konsome, servise hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder