24 Haziran 2011 Cuma

FESLEĞENLİ ÇORBA ( 4 kişilik ) - Et Sulu, Sütlü, Sebzeli Çorba -

   MALZEMELER :  400 gr. patates, 1 litre et suyu, yarım litre süt, 1 baş soğan, 1 avuç fesleğen, 30 gr. tereyağı, karabiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Tereyağı bir tencereye koyularak, ateşe oturtulur. Yağ eridikten sonra kıyılmış soğan, kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış patatesler katılıp, tencerenin kapağı kapatılır ve yarım saat kadar pişirilir. Arada sırada tahta kaşık ile karıştırılır. Yarım saat sonra et suyu ve süt ilave edilerek, 5 - 10 dakika kadar kaynatılır. Çorba, ateşten indirilmeden önce kıyılmış fesleğen ilave edilip, karıştırılır ve tencere ateşten indirilir. Tuz ve biberi de serpildikten sonra çorba, büyük servis kasesine  boşaltılır. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder