29 Haziran 2011 Çarşamba

TERBİYELİ, BADEMLİ TAVUK ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Terbiyeli, Tahıllı, Kuru Yemişli, Tavuklu Çorba -

   MALZEMELER :  1 tane küçük boy köy tavuğu, 1 tatlı kaşığı safran, 3 çorba kaşığı sirke, 10 su bardağı su, 1 çay bardağı pirinç, 100 gr. tatlı badem, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı buğday nişastası, 1 tane limon, yeterli miktarda  tuz   HAZIRLANIŞI :  Safran, sirkenin içine koyularak, 1 gece bekletilir. Tavuk, tencereye koyulur. Üzerine su ve tuz ilave edilerek haşlanır. Sudan çıkarılarak, eti kemiğinden ayrılır. Tavuk eti didiklenerek, bir kenara bırakılır. Tavuk suyu tekrar ateşe koyularak, pirinç eklenip pişmeye bırakılır. Diğer tarafta: bademler, kaynayan suya artılarak 5 dakika sonra alınır ve süzülerek, kabukları soyulur. Kurulanarak, havanda irice dövülür. Tereyağı eritilerek, bademler hafifçe kavrulur. Yumurta sarısı nişasta ile çırpılır. Üzerine, limon suyu ve safranlı sirke ilave edilir. Ateşteki tavuk suyundan 1 kepçe alınarak ilave edilir ve yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak, tencereye ilave edilir. Didiklenen tavuk etleri de tencereye ilave edilir. Bir taşım kaynatılarak ateşten alınır. 15 dakika dinlendirilir ve üzerine kavrulmuş badem serpilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder