24 Haziran 2011 Cuma

YOĞURT ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Et Sulu, Unlu, Yoğurtlu Çorba -

   MALZEMELER :  750 gr. yoğurt, 6 su bardağı et suyu, 50 gr. tereyağı, 1 türk kahvesi fincanı un, tuz, istenirse 1 çorba kaşığı kurutulmuş nane  HAZIRLANIŞI :  Yoğurt ve yeteri kadar tuz, bir tencereye koyulur. Yoğurt, tel ile çırpılırken, üzerine azar azar dökülerek, et suyu ilave edilir. Bir başka tencereye yağ ve un konur, tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırılarak, 1 - 2 dakika kadar kavrulur. Sonra karıştırmaya ara vermeden buna, öbür kapta bulunan yoğurtlu karışım, azar azar ilave edilir, iyice yedirildikten sonra ateş arttırılır ve çorba bir taşım kaynatılır. Derin tabaklarda veya küçük çorba kaselerinde servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder