24 Haziran 2011 Cuma

TAZE BEZELYE ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Et Sulu, Sebzeli Çorba -

   MALZEMELER :  8 su bardağı et suyu, 2 baş soğan, 1 demet maydanoz, 5 su bardağı dolusu taze iç bezelye, 1 kahve kaşığı karbonat, 20 yaprak yeşil salata, 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz, küp şeklinde doğranmış 50 parça bayat ekmek   HAZIRLANIŞI :  8 su bardağı et suyu, derin bir tencerede kaynatılır. Kaynadıktan sonra iç bezelye, rendelenmiş soğan, yıkandıktan sonra küçük parçalara doğranmış 20 yaprak yeşil salata ve kıyılmış maydanoz tencereye ilave edilir. 1 kahve kaşığı karbonat da eklendikten sonra 1 saat kadar kaynatılır. Tenceredeki sebze, tel süzgeçten geçirilerek iyice ezilir. Püre durumuna getirilmiş sebze, tekrar et suyu ile karıştırılarak, yeteri kadar karabiber ve tuz katılıp, 10 dakika kadar kaynatılır. Diğer tarafta, bir tavada tereyağı kızdırılır. Yağ iyice kızınca, küp biçiminde kesilmiş, bayat ekmekler içine atılır ve kevgir ile karıştırılarak kızartılır. Çorbayı servis kasesine boşalttıktan sonra yağ ve ekmekler, çorbanın üstünde gezdirilerek dökülür ve servis yapılır. Afiyet olsun.  * Arzu edilirse; ekmekleri kızartıp, kevgir ile çıkarttıktan sonra tavada kalan yağa 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ekleyip, biraz kızdırıp çorbanın üstüne dökmek de mümkündür. Ancak; bu yöntem ile pişen çorba, mide rahatsızlığı olanlara tavsiye edilmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder