23 Haziran 2011 Perşembe

PARYA ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Et Sulu, Sebzeli Çorba -

  MALZEMELER :  4 tane iri ve olgun domates, 4 tane patates, 1 baş soğan, 6 bardak et suyu ( tavuk suyu da olabilir ), 50 gr. tereyağı, karabiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Soğanlar, rendelenir ve hafif ateşte tereyağı ile birlikte kavrulur. Soğanlar, pembeleşmeye başlayınca tavla zarı iriliğinde, küçük parçalara doğranmış patatesler, içine ilave edilir ve tahta kaşık ile bir, iki defa karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılarak, bir süre pişmeye bırakılır. Domateslerin kabukları soyulduktan, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçalara doğranır ve patatesler, bunların içine ilave edilir. Tuzu ve biberi de serpildikten sonra tencerenin kapağı tekrar kapatılır ve domatesler, iyice salçalaşıncaya kadar hafif ateşte pişirilir. Tenceredekiler iyice pişince, ılık et suyu veya tavuk suyu tenceredekilerin üzerine ilave edilir. Ateşin harareti arttırılır ve 10 dakika kadar birlikte kaynattıktan sonra çorba, büyük servis kasesine aktarılıp masaya götürülerek, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder