12 Haziran 2011 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - Enginar Sulu, Taneli, Taze Bakla Çorbası - ( 4 kişilik ) - Sebze Sulu, Otlu, Sebzeli Çorba -

  MALZEMELER :  1 tane enginar kalbi, 4 su bardağı su, 2 su bardağı ( 250 gr.) taze bakla, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 - 2 tane kesme şeker, 1 tane defne yaprağı, 4 - 5 sap dereotu, 1 tane limon, 1 tatlı kaşığı un, 1 - 2 tane taze soğan, bir tutam taze çekilmiş karabiber  HAZIRLANIŞI :  Enginar kalbi yıkanır, limon ve 1 tatlı kaşığı un ile ovulur. Tencereye koyulur.Üzerini 2 - 3 parmak geçecek kadar su ile ateşe oturtulur. Karabiber, defne yaprağı, kesme şeker, zeytinyağı, ilave edilerek, enginar kalbi yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Yumuşayınca sudan çıkarılır. ( salata için kullanınabilir ) Enginar suyu tel süzgeç ile süzülür. Tekrar tencereye koyulur. Yıkanmış, limon ve un ile ovulmuş taze bakla taneleri ilave edilir. Suya 1 - 2 damla limon sıkılarak, tuz ilave edilir. Baklalar, yumuşayıncaya kadar, orta hararetli ateşte kaynatılır. Yumuşayınca, ateşten alınır. Tavaya tereyağı koyulur. Temizlenip, yaklaşık 3 cm. olarak doğranmış taze soğanlar, tereyağında çok az çevrilir. Çorbanın üzerine dökülür. İnce kıyılmış dereotu serpiştirilir. Büyük, porselen çorbalığa aktarılarak, limon suyu ile birlikte, sıcak servis yapılır. İstenilirse; çorbaya, 1 çay kaşığı pirinç ilave edilebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder