13 Haziran 2011 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - Taze Mısırlı, Taze Fasulye Çorbası - ( 4 kişilik ) - Tahıllı, Sebzeli Çorba -

   MALZEMELER :  200 gr. taze fasulye, 1 çorba kaşığı mısır unu, 1 çorba kaşığı buğday unu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 tane taze soğan, 1 çay bardağı maydanoz yaprağı, 1 çay bardağı haşlanmış mısır,1 kahve fincanı  kabak çekirdeği içi, 1 fiske tuz   HAZIRLANIŞI :  Taze fasulye yıkanır, ayıklanır. Üstünü 2, 3 parmak geçecek kadar su ile tencereye koyularak, zeytinyağı ve tuz ilavesi ile orta hararetli ateşe oturtulur. Fasulyelerin kararmaması için, tencerenin kapağı kapatılıp, açılmadan haşlanır. Fasulyeler yumuşayınca, delikli bir kaşık ile fasulyeler çıkartılarak, yeşil rengini korumaları için, içi buz dolu suya aktarılır. Soğuyunca çıkartılarak, 2 - 3 cm. uzunluğunda, verevlemesine ( jülyen biçiminde ) doğranır. Mısır haşlanarak, tanelerine ayrılır. ( Konserve mısır kullanılacaksa, bol suda yıkanarak hazırlanır.) Çorbanın pişirileceği tencerede, mısır unu ile buğday unu 1 çorba kaşığı zeytinyağında, un kokusu hissedilinceye kadar kavrulur. Doğranmış fasulyeler, haşlanmış mısır ve fasulyelerin haşlandığı su ( suları  toplam, 6 su bardağı olacak ), ilave edilerek, ( su miktarı, 6 su bardağından az olursa, süt ilavesi ile 6 su bardağına tamamlanır )  çorba kıvam alıncaya kadar, orta hararetli ateşte, ara sıra  karıştırılarak pişirilir. Pişince, ocaktan alınıp, büyük porselen veya cam çorba kasesine aktarılır. Üzeri; ince kıyılmış maydanoz yaprakları ile süslenerek, sıcak veya ılık servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder