26 Haziran 2011 Pazar

SOĞAN ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Et Sulu, Unlu, Gravyer Peynirli, Sebzeli Çorba -

   MALZEMELER :  750 gr. soğan, 100 gr. tereyağı veya  3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı un, 50 gr. rendelenmiş gravyer peyniri, 1 litre et suyu ( sığır veya dana )   HAZIRLANIŞI :  Büyük bir çorba tenceresinin içine, çok ince dilimlenmiş soğanlarla yağ koyulur ve ağır ateşte, soğanlar pembeleşip sararıncaya kadar, yaklaşık 45 dakika  kavrulur. Kavururken arada sırada, 1 çorba kaşığı sıcak su eklenir. 45 dakika sonra un eklenir ve tahta kaşık ile karıştırılarak, 5 dakika pişirilir. Et suyu yavaş yavaş tencereye ilave edilir. Biraz daha pişirilir ve çorba, büyük servis kasesine aktarılarak, çok sıcak olarak sofraya götürülür. Gravyer peyniri eşliğinde, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder