24 Haziran 2011 Cuma

KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Et Sulu, Unlu, Kuru Bakliyatlı Çorba -

  MALZEMELER :  8 su bardağı et suyu, 1,5 su bardağı  kırmızı mercimek, 2 baş iri soğan, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 2 su bardağı su, tuz  HAZIRLANIŞI :  Tencereye, 2 su bardağı su ile ayıklanıp iyice yıkanmış, kırmızı mercimek koyulur. Orta hararetli ateşte, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar, pişirilir. ( Mercimeğin suyu çekilip de, iyice yumuşamamışsa, biraz daha sıcak su ilave edilerek kaynatılır. ) Mercimek iyice yumuşayınca, orta incelikteki bir süzgeçten, tahta bir kaşık ile ezilerek geçirilir. Bir başka tencereye, ince ince doğranmış soğan ile yağ koyulur ve orta ısıdaki bir ateşta kavrulur. Soğan pembeleşince, un ilave edilir ve çabuk çabuk karıştırılarak, 3 dakika da un ile birlikte pişirilir. Sonra; un ile kavrulmuş soğanlara, elekten geçirilerek püre haline getirilmiş mercimeklerle, yeteri kadar kırmızıbiber ve tuz ilave edilir. Ayrıca, hazırlanan et suyundan da 8 su bardağı ilave edildikten sonra tencerenin kapağı hafif aralık kalacak şekilde kapatılır. Çorba, 10 dakika kadar kaynatılır. 10 dakika sonra tadına bakılır. Tuzu, biberi yeterli ise, büyük porselen servis kasesine boşaltılarak, sofraya getirilip, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.  * İstenirse; çorba, tabaklara servis edildikten sonra tabağımızdaki çorbaya, limon da sıkabiliriz. Bu şekilde çorbamızın lezzetine lezzet katılacaktır. İstersek üzerine, ince kıyılmış maydanoz da serpiştirebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder