27 Haziran 2011 Pazartesi

MİDYE ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sebzeli, Deniz Ürünlü Çorba -

  MALZEMELER :  1 kg. kabuklu midye, 1 diş sarımsak, maydanoz, 50 gr. zeytinyağı, yarım limonun suyu, 12 parça kızarmış ekmek      HAZIRLANIŞI :  Kabuklu midyeler, bol su ile bir süre tuzlu suda tutularak, iyice temizlenir. Çukurca bir tavanın içine, 1 çay fincanı su koyulur. Tava kızıp, su kaynamaya başlayınca, midyeler tavaya koyulur. Tek tek açılan midyeler, açıldıkça, tavadan çikartılır. Hepsi açılmış olunca, ateş kapatılır. Bir tencerenin içine, 40 gr. zeytinyağı koyulur. İnce kıyılmış maydanoz ile 1 diş sarımsak eklenir. Sarımsak iyice kızarıncaya kadar, kısık ateşte pişirilir. Bu arada, midyelerin, içinde kabuklarını açtıkları su, ince bir süzgeçten geçirilir. Sarımsak iyice kızarınca, midyeler, kabuklarıyla tencereye koyulur. Üzerine, süzülmüş su ilave edilir. Yarım limon suyu eklenir. Hepsi bir arada, iyice ısınıncaya kadar, yavaş yavaş karıştırılır. Bir büyük çorba kabının dibine, iyice kızarmış, sarımsak ile ovulmuş ve zeytinyağına batırılmış, küçük kızarmış ekmek parçaları yerleştirilir. Sıcak çorba üzerlerine dökülerek, hemen servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder