22 Haziran 2011 Çarşamba

PEYNİRLİ EKMEK ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Tavuk Sulu, Emental Peynirli, Ekmekli Çorba -

   MALZEMELER :  4 dilim tava ekmeği, 4 dilim emental peyniri ( Bir başka peynir de olabilir ) 1 çorba kaşığı  tereyağı, 1 litre ( 6 su bardağı ) tavuk suyu, karabiber, kırmızıbiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Ekmek dilimleri, birer parmak kalınlığında uzun parçalara doğranır. Kızgın fırında kızartılır. Fırından çıkarılınca üzerlerine yağ sürülür. Ekmek parçaları genişliğinde kesilmiş, birer parça da peynir ile örtüldükten sonra tuz, karabiber, kırmızı biber serpilerek, tekrar fırına koyulur. Peynir hafifçe eriyip, ekmeğe yapışınca fırından çıkarılır. İçinde, kaynar tavuk suyu bulunan tabaklara koyulur ve hemen servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder