24 Haziran 2011 Cuma

ŞEHRİYELİ SEBZE ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Et Sulu, Gravyer Peynirli, Hamurlu, Sebzeli Çorba -

   MALZEMELER :  1 su bardağı şehriye, 50 gr. rendelenmiş gravyer peyniri, 200 gr. taze iç barbunya fasulyesi, 150 gr. brüksel lahanası, 150 gr. ıspanak, 100 gr. iç bezelye, 2 tane patates, 2 tane domates, 1 kg. asma kabağı, 1 baş soğan, 1 sap kereviz, 2 diş sarımsak, 1 tane havuç, 1 Türk kahvesi fincanı kıyılmış maydanoz, 1 tutam mercanköşk, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 7 su bardağı et suyu, karabiber, tuz     HAZIRLANIŞI :  Soğan ve üzeri kazınmış havuç rendelenir. Ispanak ve bürüksellahanası yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Patatesin kabukları soyularak, tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Asma kabağının kabuğu kazındıktan, domatesin de kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçalar halinde doğranır. Bir güvece et suyu koyularak, ateşe oturtulur. Et suyu ısınınca, maydanozun yarısı, doğranmış kabak, patates, ıspanak, bürüksellahanası, soğan, havuç, domatesler eklenir. Biber ve tuz da ilave edildikten sonra çorba, sebzeler pişinceye kadar kaynatılır. Diğer tarafta yarım kahve fincanı kıyılmış maydanoz, 2 diş sarımsak ve mercanköşk bir havanda iyice dövülür ve buna 4 çorba kaşığı zeytinyağı eklenir. Çorbayı ateşten indirmeden 15 dakika önce içine şehriye ilave edilir. Çorbayı ateşten indirince zeytinyağlı sarımsaklı maydanoz karışımı ilave edilir. Karıştırıldıktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder