27 Haziran 2011 Pazartesi

TAVUK VEYA ET SULU KONSOME

  MALZEMELER :  1 tane büyük tavuk veya 1 kg. yağsız kemikli sığır eti, 2 tane karanfil, 2 dal kereviz, 1 - 2 kahve kaşığı tane karabiber, 2 baş soğan, 2 - 3 ceviz kadar havuç, 1 tane domates, 1 tane dolmalık biber   HAZIRLANIŞI :  Tavuk veya sığır eti, 25 su bardağı soğuk suda, üstü açık olarak kaynatılır. Köpükleri çıktıkça, kevgir ile toplanıp, atılır. Soğanlar, enine, yarım parmak kalınlıkta ve dilimler halinde kesilir. Katlarından ayrılmamasına dikkat edilerek, yağsız tavada, kestane kabuğu rengine gelinceye kadar kızartılır. Havuç ve kereviz yıkandıktan sonra birkaç parçaya doğranır. Bu parçalardan birine yarım karanfil batırılır. Maydanoz kökünün dış kısmı, boyuna çizilerek özü çıkarılır. Bütün bunlar, et suyuna ilave edilir. Domates ile dolmalık biber, bütün olarak koyulur ve tuz ilave edilir. Konsomenin, 10 - 15 su bardağı suyu kalıncaya kadar, hafif ateşte ve üstü açık olarak kaynatılır. Sonra bir tülbentten süzülür, yağlı ise yağı çıkarılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder