23 Haziran 2011 Perşembe

DOLMALIK BİBER ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Et Sulu, Sütlü, Unlu, Sebzeli Çorba -

   MALZEMELER :  1 litre et suyu ( tavuk suyu da olabilir ), 3 tane dolmalık biber ( mümkünse biri kırmızı, biri yeşil, biri sarı renkli olanlarından seçilmeli ), 1 çorba kaşığı un, 1 türk kahvesi fincanı süt, 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz   HAZIRLANIŞI :  Dolmalık biberin, çekirdekleri ve çekirdek yatakları, çıkarılıp atıldıktan sonra tavla zarı iriliğinde parçalara doğranır. Tencereye tereyağı koyularak, hafif ateşte eritilir. Yağ; tahta bir kaşık ile karıştırılırken, un, azar azar serpilerek yağa yedirilir. Unu sarartmayacak kadar kavurduktan sonra karıştırmaya devam edilirken, süt; sicim gibi ince akıtılarak, yağlı una yedirilir. Küçük parçalara doğranmış biberler ilave edilir.Hemen arkasından, sıcak et suyu ilave edilir ve bu salça et suyuna yedirilir. Tuzu da serpildikten sonra çorba, 10 dakika kaynatılır. Büyükçe bir servis kasesine boşaltılarak, sofraya götürülüp servis yapılır. Afiyet olsun. *  İstenirse, yağ eridikten sonra önce biber parçaları ilave edilerek, bir süre bunlar kızartıldıktan sonra un ve süt katılabilinir Bu şekilde hazırlanacak çorbanın, ayrı bir tadı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder